Velika obljetnica GPD -a Tivat uz brojne glazbenike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. lipnja 2019. - 10:32
Autor: 

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat sinoć je proslavilo 110. godina postojanja manifestacijom pod nazivom „Veliki šušur“.

Na Pinama su se okupile glazbe iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, kao i Albanije: Gradska glazba iz Skadra i Gradska glazba iz Elbasana, Gradska glazba iz Čapljine i Gradska glazba iz Metkovića, Gradske muzike iz Kotora, Budve i Herceg Novog, kao  i Mjesna muzika Đenovići. Podrška nije izostala ni od Muzičke škole Tivat, čiji su učenici s dva orkestra također pridonijeli ovom glazbenom događaju.

Večer je počela zajedničkim izvođenjem dva marša „Splitska kala“ i „Dalmatinska koračnica“, koje su izveli svi sudionici „Velikog šušura“.

Na samom početku nazočne je pozdravio predsjednik GPD Tivat Boris Lanzerotti, koji se potrudio da „Veliki šušur“ zablista u punom sjaju i da GPD, jedna od najstarijih glazbi u Boki, proslavi svoj rođendan onako kako i dolikuje.

„GPD je sinonim za trajanje, identitet, zaštitu nematerijalne kulturne baštine. To nije samo duvački orkestar, ono je mnogo više od toga. Zajedno se radujemo i uživamo večeras na Pinama, uz zvuke duvačkih orkestara iz Tivta, Crne Gore i inostranstva“ , rekla je Dubravka Nikčević“, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

GPD-u Tivat želimo još puno godina uspješnog rada!