Veleposlanica SAD-a posjetila OJU "Muzeji" Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. siječnja 2020. - 9:07
Autor: 

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj. E. Džudi Rajzing Reinke posjetila je dana 23.1.2020.godine, sa svojim suradnicima, OJU „Muzeji“ Kotor, a u okviru svog službenog posjeta institucijama Općine Kotor. Tim povodom sastala se s ravnateljicom Ustanove, gospođom Slađanom Mijanović. Pored ravnateljice Mijanović, sastanku je nazočila Biserka Milić, menadžerica za programske politike i planiranja.

Ravanteljica Ustanove upoznala je veleposlanicu s kapacitetima ustanove i radnim jedinicama u okviru iste, te ovom prilikom iznijela značaj institucije, kao i planove za unaprjeđenje OJU „Muzeji“ Kotor. Veleposlanica je ovom prilikom dobila informacije o funkcioniranju ustanove, posebno o značaju Muzeja grada Perasta, kao krovne radne jedinice. Gospođa Mijanović je također upoznala veleposlanicu s izazovima i problemima s kojima se Institucija susreće, međutim također je naglasila da se većina problema u hodu i prevazilaze te da će se i brojni započeti zadaci vjerojatno završiti na vrijeme.

Nj.E.veleposlanica Džudi Rajzing Reinke izrazila je zadovoljstvo što je posjetila ovu ustanovu kulture u Kotoru i naglasila da prijateljstvo i suradnja između crnogorskog i američkog naroda, kao i između ove dvije države može imati posebno uporište u kulturnoj suradnji te u smislu budućih odnosa naglasila da je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Sektor za kulturu, otvorena za buduću suradnju i potporu ovoj Ustanovi u smislu očuvanja kulturnog nasljeđa Crne Gore.