Učenici JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" upućuju čestitke volonterima i Crvenom križu Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. svibnja 2020. - 10:22
Autor: 

Povodom 8. 5.,  - Svjetskog dana Crvenog križa učenici JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" iz Dobrote, poezijom, slikom i riječima zahvalnosti upućuju čestitke volonterima i Crvenom križu Kotor.

..........

"Hvala, Crvenom krstu, hvala što postojite, hvala što rizikujete svoje živote zbog mene, Marka, Jovane, bake Dragane... i moje komšinice kojima ste prijeko potrebni.

Hvala što ste tu i znajte da u kesama ne nosite samo hranu, već spas, nadu i humanost za koje ne postoje riječi, već samo emocije i nezaborav." -Tamara Nikolić

.........

Hrabrost i dobrota ljudske su vrijednosti koje se prepoznaju od najranijih vremena pa do danas. Iako je novo vrijeme donijelo neke nove idole i uzore, nadam se da se nakon ove situacije to promijenilo.

U vremenu kada je čovječanstvo pogođeno korona virusom, u našem gradu imamo heroje koji se nesebično nude za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Volonteri Crvenog krsta i medicinski radnici su marljivo radili i borili se sa ovom pošasti novog doba. Noseći hranu i namjernice do najudaljenijih i najnepristupačnijih mjesta naše domovine pokazali su hrabrost, ali i solidarnost prema drugima.

Medicinski radnici nesebično su pomagali oboljelima i rizikovali svoje zdravlje kako bi pomagali ugroženima. Oni su dali primjer kako se ponaša u teškim životnim situacijama, pa zaslužuju našu podršku i poštovanje.

Ovim putem želim da se zahvalim ljudima dobrog srca, volonterima, medicinarima koji su brinuli o nama. Velika hvala, prije svega, za lijep primjer. Nadam se da će svi moji vršnjaci zamijeniti trenutne idole- jutjubere i rijaliti igrače, sa onima koji su iz ove teške situacije izašli kao heroji. Veliko poštovanje VOLONTERIMA CRVENOG KRSTA, MEDICINARIMA, ali i našim profesorima koji se trude da znanje ne izostane..."

 Milan Mijanovic VI.3

 LINK VIDEO ČESTITKE : https://youtu.be/oXHB-vBe0zo