U Tivtu od ponedjeljka otvaranje škola i vrtića

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. ožujka 2021. - 17:49
Autor: 

„U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi počinju sa redovnim radom u ponedjeljak, 29. marta. U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave. Podsjećamo da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima škole.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me,  na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube - kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zahvaljuje prosvjetnim radnicima i učenicima na dosadašnjem revnosnom poštovanju mjera i apeluje da se sa ovakvom praksom nastavi.  O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni“ – priopćavaju iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.