U Kotoru svečano otvorene Tradicionalne zimske karnevalske fešte

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 15. veljače 2020. - 19:30
Autor: 

Abrumom  ulicama Starog grada na čelu s kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama „Fešta“  danas su svečano otvorene Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2020.

U ime pokrovitelja, općine Kotor građanima se obratio potpredsjednik Općine g. Nenad Vukadinović, koji je kazao da mu je  čast  i zadovoljstvo da ove  godine otvori karnevalske fešte, koje Kotor  stoljećima baštini.

„ Kotorski karneval je nešto što živi stoljećima i predstavlja simol našeg grada, po kome je on prepoznatljiv i u svijetu.

Želim da iskoristim priliku i da Vaš još jednom pozdravim i predam ključeve grada kapu našeg karnevala, gospodinu Luki Knezoviću, što znači da je do 23. februara 2020.g. „vlast“ u rukama maškaranih feštađuna“, dodao je on.

Kapo karnevala g. Luka Knezović pozvao je sve karnevalske grupe da sudjeluju na Velikom masknbalu 22. februara  i u velikoj karnevalskoj povorci koja će biti u nedjelju, 23. veljače 2020. godine.

Podizanjem karnevalske zastave kapo je fešte proglasio otvorenim.

Potom je se uz muziku VIS TETRA zabava nastavljena uz NJOKADU ALA  MAKA, koja je bila natjecateljskog karaktera.

Devet prijavljenih grupa natjecalo se za nagrade koje je osigurao glavni sponzor njokade – konoba MARIUS.

Žiri u sastavu:gđa Vlasta Mandić – kuvarica, Željko Tagić – kuvar i g. Mašo Čekić – novinar i publicista imao je težak zadatak da izabere najbolje i to između kužina: RESURSNOG CENTRA ZA SLUH I GOVOR, CRVENOG  KRSTA - KOTOR , KARNEVALSKIH  GRUPA KARAMPANA I KOSMOPOLITANKE, DOMA STARIH “GRABOVAC” IZ RISNA, HOTELA “VARDAR”,  ŽENA RISNA, KAVAČKE ALA MAKA I JOKINE KUŽINE iz  HERCEG NOVOG.

Prema odluci žirija:

-treće mjesto 3 kg SLANINE osvojile su njoke iz kužine KAVAČKE ALA MAKE-

-drugo mjesto i 3 kg KOBASICA – pripalo je karnevalskoj grupi KARAMPANA,

-a  prvo mjesto – PRŠUT -  odnijela je JOKINA KUŽINA IZ HERCEG NOVOG.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti  JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor odlučio je nagraditi i štićenike JU RESURSNI CENTAR ZA SLUH I GOVOR i njima je pripao KOŠET.

Kotorani i brojni stranci kojih je danas bio prepun Trg od oružja su se pored besplatne hrane zabavili uz glazbu VIS TETRA.

Fešte se nastavljaju u ponedjeljak dječjim maskenbalom u Poslovnom centru „Vukšić“ od 16 sati.

Sponzori Zimskog karnevala su: POSLOVNi  CENTAR VUKŠIĆ, Verige 65, YU BRIV, POMORSKI MUZEJ KOTOR, KNJAZ MILOŠ MONTENEGRO DOO, AQUA BIANCA.

Medijski sponzori su: Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Antena M, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro, Travel Montenegro i Pv Informer.

 

 

FOTOGRAFIJE: Krsto Vulović