U Kotoru nastupio Folklorni ansambl ,,Ivan Goran Kovačić" iz Siska

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. lipnja 2021. - 10:17
Autor: 

Folklorni ansambl ,,Ivan Goran Kovačić" iz Siska nastupio je protekle subote na Pjaci od muzeja. Organizatori događaja su Udruga lađara Sv.Ilija iz Metkovića i Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" iz Siska, a domaćin Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

Prisutne su pozdravili: Danijela Vulović, članica UO HGD-a, Adrijan Vuksanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Marija Mitar glasnogovornica Folklornog ansambla ,,Ivan Goran Kovačić" iz Siska, Dalibor Obradović, predsjednik Udruge lađara Sv.Ilija iz Metkovića i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru, Jasminka Lončarević.

Direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić je uručio prigodne poklone gostima iz Hrvatske. Prigodne poklone domaćinima je uručio Dalibor Obradović, a Ante Mijić, poslanik župe Sveti Ilija, je predao kip Svetog Ilije izaslaniku kao poklon biskupu, u čije ime je kip primio don Ante Dragobratović.

Folklorni ansambl ,,Ivan Goran Kovačić" je nastupio sa 20 članova, folklorne i tamburaške A sekcije. Predstavio sa koreografijom Hrvata Bunjevaca, koreografa Nenada Bičanića i tamburašima.

Ansambl je dobitnik  brojnih priznanja od kojih se najviše ponosi svjetskim zlatom na Međunarodnoj smotri folklora u Engleskoj, obavještavaju iz Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

 Autor: Radio Kotor