Turistička organizacija Tivta i Kotora ugostila ekipe austrijskih televizija ORF 2 i 3 SAT

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 13. lipnja 2017. - 9:35
Autor: 

Turistička organizacija Tivat ugostila je televizijsku ekipu austrijske nacionalne televizije TV ORF 2 i 3 SAT ( koja pokriva i Njemačku) u jednodnevnom  posjetu Tivtu. TV ORF 2  će uskoro objaviti prilog iz Tivta kroz tridesetominutnu emisiju “The taste of Europe” koja se snimala i u Crnoj Gori.

U spomenutoj emisiji, odnosno filmu, voditelj Lojze Wieser putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje kulinarsku i kulturnu baštinu s akcentom na tradiciji i autentičnosti.

TO Tivat je za ekipe dvije televizijske kuće priredila obilazak Srednjestoljetnog dvorca ljetnikovca Buća, crkve sv. Mihovila, obilazak šetališta Pine, kao i snimanje Š.B ,,Jadran”. Za voditelja Lojze Wiesera TO Tivat je također priredila obilazak marine i nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro. Obilaskom je obuhvaćen i atelje Slaby. Obzirom da je u fokusu interesiranja austrijske nacionalne TV bila tradicija i autentičnost, snimanje se nastavilo u ruralnom naselju nadomak Tivta- Gornjoj Lastvi. Na lokaciji u Gornjoj Lastvi ekipe austrijskih televizija snimale su  emisije iz serijala ,,The taste of Europe” u starom mlinu za masline, crkvi sv.Marije i u naselju uz prisustvo članova KUC ,,Kadene”. Ekipi su također predstavljene gastro delicije od žućenice, imali su mogućnosti degustirati lozu, rakiju od masline, rakiju od murve, travaricu, višnjak, kao i suhe smokve. Kako bi pritom na najbolji mogući način prezentirala lokalno gastronomsko nasljeđe, TO Tivat je austrijske TV ekipe ugostila u suradnji s g-dinom Mašom Čekićem, te su Austrijanci bili u prilici da vide i snime zanimljiva jela s bogate trpeze koju je u suradnji za KZU “Napredak” pripremio g-din Mašo Čekić. Neka od jela čiju su pripremu TV ekipe snimile, a pritom i degustirale su pečena jagnjetina sa žućenicom, kao i salata od žućenice na dva načina.

 

Prethodno je televizijska ekipa boravila u Kotoru, gdje je obišla atraktivne lokacije Starog grada i Perasta, kao i Otok Gospe od Škrpjela, gdje su razgovarali s peraškim župnikom don Srećkom Majićem. Nakon toga kroz zanimljivosti i okuse lokalne gastronomije provela ih  je gospođa Vlasta Mandić.