Tjedan talijanske kulture uz brojne manifestacije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. rujna 2019. - 11:09
Autor: 

Zajednica Italijana Crne Gore sa sjedištem u Kotoru priređuje talijanske kulturne manifestacije, koje će se održati u Kotoru, Herceg Novom i na Cetinju od 3. do 6. 9.

U utorak 3. 9.,  na Parilu, u kafe restoranu „Bokun", s početkom u 10 sati bit će priređen glazbeno- zabavni program uz  nastup DJ - a (Elvio Moratto). Dan nakon, u 11 sati u galeriji Pomorskog muzeja u Kotoru bit će otvorena izložba „Il pittore del mare" .

Promocija knjige „Od Trsta do Kotora: na krilima bure uz poklič lava" (Bellaspiga) bit će promovirana na Dvorskom trgu na Cetinju, s početkom u 19 sati, a nakon toga u 21 sat slijedi  koncert „Dennis Fantina & Magazzino Commerciale". Isti koncert bit će priređen na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom,  5.9.,  u 21 sat.

Izložba „Il volto dell'altro" , autora  Uga Giletta, bit će otvorena 5. 9.,  u 11 sati, u galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković" Kotor.

Konferencija „Zajednica Italijana na prostorima Istočnog Jadrana, identitet i evropska budućnost", održat će se u konferencijskoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković" u petak, 6. 9., s početkom u 10 sati.

Također 6.9., u 21 sat na Pjaci od sata bit će održan koncert „Dennis Fantina & Magazzino Commerciale".