Tivat se sprema za finale manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope”

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. veljače 2017. - 9:03
Autor: 

Općina Tivat priključila se manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope”, a pripreme za finale ovog natjecanja, koje će se održati u Podgorici krajem travnja, uveliko traju. RezedaValejeva, Maša Štampić i devetočlana plesna grupa koju većinom čine članice Plesnog kluba „Bellissima“, svakog vikenda vrijedno vježbaju u dvorani OŠ „Drago Milović“ u Tivtu. Ova dječja, a ujedno i diplomatska manifestacija okuplja djecu, talentirane  izvođače iz 21 crnogorske općine.  Predstavnice Tivta će na velikom finalu braniti boje svog grada, ali i jedne europske zemlje - Portugala, pa će njihov nastup biti praćen numerom na portugalskom jeziku.

„OpštinaTivat prepoznala je značaj ove manifestacije, koja na najbolji način promoviše ples, muziku, zajedništvo ali i evropsku multikulturalnost“, rekla je sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti u Općini Tivat Dubravka Nikčević, naglašavajući da ukoliko predstavnici Tivta uspiju pobijediti na natjecanju naredne godine, Tivat stiče priliku biti domaćin ove manifestacije što je izuzetna prilika za promociju grada.

„Radimo naporno i očekujem da pobijedimo“, kazala je RezedaValejeva, solistica, članica tima iz Tivta. „Napredujemo, učimo i trudimo se da savladamo portugalski jezik kako bismo ostvarile što bolji rezultat“, dodala je sudionica , također  solistica  Dora Štampić.

Do sada su održane 4 probe, a tivatski predstavnici na „maloj Evroviziji“ vježbat će sve do kraja travnja pod budnim okom instruktorice plesa Tamare Pejović iz Plesnog kluba Matrix.

Prostor za vježbu omogućila je OŠ „Drago Milović“ iz Tivta. „Posebno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo učenike naše škole koji učestvuju u manifestaciji, i da obezbjeđivanjem prostor za vježbu damo svoj doprinos učešću u ovom takmičenju“, istakla je tavnateljicaškole Ružica Lazarević.

Manifestacija „Crna Gora u ritmu Evrope“ održava se po prvi put u Crnoj Gori. Za naredni period najavljena je i posjeta veleposlanika  Portugala Tivtu. U slučaju da pobjedi tim iz Tivta kao nagradu dobiva putovanje u Portugal - zemlju koju je igrom i pjesmom predstavljao. Također Tivat bi prihodovao i 50% od ukupnog prihoda od glasanja za vrijeme samog finala.