TO Tivat na sajmu turizma u Beču -“Ferien 2019.”

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. siječnja 2019. - 9:02
Autor: 

Na vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu – “Ferien 2019.” u Beču, jučer je i naš grad Tivat predstavio svoju turističku ponudu za predstojeću sezonu 2019., između više od 70 drugih destinacija. Na ovom, europski veoma važnom sajmu, koji se održava od 10. do 13. siječnja, u prisustvu preko 800 izlagača i profesionalaca iz svih sektora turističke industrije, bio je prisutan i veliki broj medijskih kuća, kao i preko 150 000 posjetitelja na prvom danu održavanja, orijentiranog više na “B to B” kontakte.

U svim vidovima smještaja u našoj općini u 2018. godini, koliko posjedujemo MONSTAT-ove statistike (od siječnja do rujna) u odnosu na cijelu 2017. godinu, ostvareno je duplo više dolazaka (50 %), odnosno 32% više noćenja.

Poznajući navike austrijskih turista, koji sve više posjećuju našu destinaciju i generalno Crnu Goru, a to je aktivni vid provođenja odmora, interesiranje za kulturnu baštinu i izletničke ture, Tivat, kao i cijela Crna Gora, sve više ima ponuditi u tim segmentima. U pitanju je jedno specifično tržište, čiji konzumenti i dalje traže jako dobre uvjete smještaja, vole novootvorene hotele, vole sami istraživati nova mjesta i kada je hrana u pitanju.

U širem aspektu cjelokupne crnogorske ponude predstavljena je i nova panoramska ruta “Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru, bilo automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnosti da se informiraju o znamenitostima na putu, putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om.

Tijekom prvog dana sajma imali smo prilike se susresti sa svim zainteresiranim predstavnicima turoperatora i medija, govoreći o novim trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista s tržišta Austrije, ali i svim ostvarenim, kao i novim potencijalima razvoja općine Tivat.

Bilježeći trend rasta posjeta s ovog tržišta i na nivou cjelokupne Crne Gore u 2018. godine, kada je za 10 mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52% više turista iz Austrije, koji su ostvarili oko 60% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine, NTOCG je neposredno prije održavanja sajma u Beču, skrenula pozornost na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča. Također će kao po već dobroj ustaljenoj praksi prethodnih godina, nastaviti s realizacijom značajnih promotivnih aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja u vidu kontinuiranih PR aktivnosti, organizaciji studijskih grupa novinara sa zainteresiranim LTO-ima, ali i organizirati događaje s ciljem intenzivnije suradnje s turoperatorima ovih tržišta. Na sajmu u Beču, koji je organizirala Nacionalna turistička organizacija, pored grada Tivta bilo je prisutno i drugih primorskih općina, glavnog grada i ostalih predstavnika turističke privrede Crne Gore, a štand Crne Gore posjetio je i veleposlanik Crne Gore u Austriji, gospodin Željko Perović.