Tivat jedan od domaćina Igara malih zemalja Europe

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 14. prosinca 2018. - 9:24
Autor: 

Tivat će biti jedan od domaćina 18. Igara malih zemalja Europe /IMZE/, koje će se sljedeće godine održati od 26. svibnja do 2. lipnja, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta  /COK/.

Predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac razgovarao je tim povodom s predstavnicima COK-a Igorom Vušurovićem i Borisom Sekulićem.

U okviru multisportskog natjecanja, u Tivtu će, u sportskom centru Župa, biti održan petodnevni turnir u stonom tenisu čime će i grad Tivat bio uključen u organizaciju.

Predsjednik Kusovac je izrazio spremnost Općine Tivat da pomogne u organizaciji i bude najbolji domaćin sportašima i drugim gostima.

“Mi želimo da predstavimo Tivat i sve što on ima i nudi, na najbolji mogući način. Vjerujemo da imamo šta da pokažemo i najelitnijim gostima ovog takmičenja”, rekao je predsjednik.

Vušurović je istakao da se tijekom petodnevnog događaja očekuje dolazak više od 200 novinara koji će izvještavati o sportskim dešavanjima, ali i prenositi impresije o gradovima domaćinima i onome što nude.

“Pred nama je najveći sportsko-organizacioni izazov sa kojim se Crna Gora susreće u svojoj sportskoj istoriji. Ugostićemo i devet ministara sporta, kao i neke vrlo značajne ličnosti na svjetskom nivou, budući da je ovo, pored sportskog, istovremeno i važan političko-ekonomski događaj”, rekao je Vušurović.

Na Igrama malih zemalja Europe Crna Gora nastupa od 2011. godine, a punopravno članstvo u asocijaciji stekla je dvije godine ranije na Skupštini održanoj na Kipru. Po principu kružnog sistema, sve zemlje članice imaju obavezu organiziranja natjecanja u razmaku od dvije godine.

Asocijaciju čini devet nacionalnih olimpijskih komiteta čije zemlje imaju manje od milijun stanovnika: Andora, Malta, Monako, Luksemburg, Lihtenštajn, Island, Kipar, San Marino i Crna Gora. Ovo međunarodno sportsko takmičenje prepoznato je u svijetu preko EOK /Europski olimpijski komitet/, kao i MOK (Međunarodni olimpijski komitet).

Nakon svečane ceremonije zatvaranje IMZE u San Marinu 2017. godine, Crna Gora i naš olimpijski komitet službeno su počeli s pripremama za organizaciju ovog multisportskog natjecanja.

 

 

 

Foto: Općina Tivat