Tivat - Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u srijedu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. lipnja 2023. - 12:59
Autor: 

Općina  Tivat i Sekretarijat za društvene djelatnosti u suradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore - odjeljenje Kotor i općinskom organizacijom Crvenog krsta Tivat organiziraju  akciju dobrovoljnog darivanja krvi  u srijedu,  5. 7., od 9 do 12 h u Multimedijalnoj dvorani  Općine Tivat. 

Krv će moći dati  zaposleni u organima lokalne uprave, zaposleni u lokalnim javnim poduzećima i javnim ustanovama, odbornici Skupštine Općine  Tivat i svi drugi zainteresirani građani.

Istim povodom, dva dana ranije u ponedjeljak , 3. 7.,  bit će organiziran Info dan u okviru kojeg će građani imati mogućnost dobiti  sve informacije kada je riječ o dobrovoljnom darivanju  krvi i to od medicinskog osoblja. Info dan bit će organiziran u Multimedijalnoj dvorani Općine u periodu od 9 do 11 h.

“Pozivam u prvom redu sve odbornike Skupštine opštine Tivat ali i sve građane koji su u prilici i mogućnosti, da se priključe ovoj humanoj akciji i daruju krv. Zalihe krvi tokom ljetnjih mjeseci posebno su važne pa se nadam da će ovom akcijom biti prikupljena značajna količina koja će nekome značiti život” – poručio je predsjednik SO Tivat Miljan Marković. 

Iz Sekretarijata naglašavaju da je cilj ove akcije podizanje svijesti o važnosti dobrovoljnog darivanja  krvi kao aktivnosti od općeg društvenog interesa i jednog od najhumanijih gestova.