Sudjelovanje kotorskih vatrogasaca na međunarodnom skupu vatrogasaca-ronilaca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. lipnja 2015. - 9:40
Autor: 

U organizaciji DVD "Kaštel Gomilica", a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije, prethodna četiri dana održan je Operativno-tehnički skup vatrogasaca ronilaca u  Centru za specijalističko osposobljavanje u Divuljama kod Splita.

 

Ovaj projekt je okupio vatrogasce iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, a na poziv kolega iz DVD "Kaštel Gomilica" skupu su nazočila četvorica vatrogasaca ronilaca iz Kotora. Tijekom četverodnevnog programa, kotorski vatrogasci su imali priliku upoznati se s kolegama iz regije, nazočili su nekoliko predavanja o ronilačkom sustavu Republike Hrvatske i novostima u ronilačkoj medicini, a također su prezentirali i svoja iskustva na intervencijama vađenja vozila i utopljenika, kao i čišćenja podmorja.

 

Praktični dio programa odnosio se na noćne i dnevne zarone oko otoka Šolta i Čiova. Posljednjeg dana, sudionici Skupa s lokalnim ronilačkim klubovima iz Kaštela, uzeli su učešće u ekološkoj akciji - čišćenja od Kaštel Sućurca do Kaštel Štafilića.

 

Osim dobivenih diploma za sudjelovanje u ovom projektu, naši vatrogasci su sa sobom ponijeli nova iskustva i znanje o intervencijama pod morem, sjajne utiske o izuzetnom gostoprimstvu i sveukupno besprekornoj organizaciji kolega iz Hrvatske.