Sporazum Općine Kotor i društva ”TERNA CRNA GORA D.O.O.”

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. rujna 2016. - 10:12
Autor: 

Jučer je u Kotoru potpisan Sporazum između Općine Kotor i  kompanije Terna Crna Gora, s ciljem potpore lokalnoj zajednici.

Sporazum se odnosi na predloženi projekt poboljšanja kvalitete života zajednice - kroz  dogradnju Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić”. Vrijednost projekta je 200.000 eura.

„Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja posebno zadovoljstvo nama, Kotoranima,  jer je usmjereno najdragocjenijim medju nama – našoj djeci. Shvatamo važnost najmlađih članova našeg društva i činimo sve što je u našoj moći kako bismo djeci Kotora obezbijedili  bolju edukaciju a samim tim i kvalitetnije i sigurnije djetinjstvo“, istakao je predsjednik Općine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević.

„Siguran sam da će ovaj primjer uticati i na druge investirore a da će učenici O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić“ kao odgovorni mladi ljudi, biti motivisaniji za učenje i uspjehe  u novim prostorijama škole, koje će biti funkcionalne od početka školske 2017/18 godine“, dodao je on, kazavši da je potpora mladima okosnica svih odluka.

„Hvala svim učesnicima ovog projekta. Siguran sam da će dogradnja škole doprinijeti boljim uslovima obrazovanja, i da će novi uslovi biti dodatna motivacija našim učenicima“, kazao je Nebojša Kuč, direktor O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora.

Ovo je prva aktivnost koju realiziraju Općina Kotor i društvo Terna Crna Gora.

Novi rezultate kontinuirane suradnje bit će predstavljeni uskoro.

Radi se o trajnoj sanaciji višegodišnjih problema koje pogađa lokalno stanovnistvo, nažalost, već poznatih plavnih područja, i to ćemo vrlo brzo, definitivno riješiti. Do kraja godine“, dodao je predsjednik Stjepčević.

Predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević je izrazio zahvalnost kompaniji Terna Crna Gora, koja je pokazala poštovanje prema teritoriju na kojoj realizira  investiciju od općeg, ne samo crnogorskog i regionalnog već i europskog interesa.

„Ova kompanija je potvrdila međunarodni rejting koji ima – ne samo u svojom primarnoj djelatnosti, prenosu energije, već i u smislu društvene odgovornosti i održivog razvoja“, zaključio je dr. Stjepčević, ističući kako će Općina Kotor i u budućem periodu nastaviti da bude pouzdan partner renomiranim investitoriama.

Predstavnici Terne istakli su zadovoljstvo odličnom suradnjom, koju u svim fazamaa implementacije projekta, kontinuirano imaju s predstavnicima Općine Kotor i izrazili posebnu zahvalnost njenom predsjedniku, dr. Aleksandru Stjepčeviću. 

 Sporazum su potpisali predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepcevic i izvršni direktor društva Terna Crna Gora, Claudio Marchiori.