Snimanje TV emisije „Discover the Unknown” u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. lipnja 2021. - 11:42
Autor: 

U Crnoj Gori borave predstavnici njemačke automobilske kompanije „Porsche”, kao i producentske kuće „Fiscon Media”, koji su proteklog ponedjeljka posjetili Tivat. Cilj je snimanje TV emisije „Discover the Unknown” („Otkrijte nepoznato”), koja predstavlja publici ljepote manje poznatih destinacija, kroz vožnju novog električnog automobila Porsche Taycan Turbo S i zanimljive intervjue svojevrsnih veleposlanika određene destinacije.

Spomenuti serijal obuhvata snimanje u 26 zemalja Europe, među kojima je i Crna Gora. Protekle godine realizirano je snimanje u 10 zemalja, a ove godine se nastavlja sa zakazanim snimanjima u ostalim destinacijama. Nakon Hrvatske snima se u Crnoj Gori, zatim Bosni i Hercegovini pa Sloveniji.

Tijekom boravka u našoj zemlji producenti su iskazali zanimanje da snime Tivat i prikažu turističke potencijale našeg grada. Ono što ih je posebno privuklo i iniciralo snimanje u Tivtu jeste proces pristupa Green Destinations i osvojena priznanja u prethodnom periodu. Sa tim u vezi za potrebe emisije intervjuirana je direktorica TO Tivat Danica Banjević, koja se u svom izlaganju fokusirala na aspekte i buduće planove Tivta usmjerene ka održivom razvoju i specifičnostima Tivta kao turističke destinacije.

U Tivtu su za potrebe spomenute emisije snimani kadrovi u Donjoj i Gornjoj Lastvi, čime su stavili akcent na ruralna područja, tradiciju i netaknutu prirodu. Emisija „Discover the Unknown” će se emitirati krajem godine na svim kanalima automobilske kompanije „Porsche” i pratit će je intenzivna digitalna kampanja. To će biti odličan vid promocije za Tivat i Crnu Goru na tržištu Europe u susret nastupajućoj ljetnoj turističkoj sezoni 2022., budući da kanali na kojima će se emitirati emisija imaju više milijuna pratitelja. Instagram stranicu kompanije „Porsche” prati čak 25 milijuna ljudi, Youtube kanal ima cca. 1 milijun pratitelja, dok „Porsche Road Trip” kanal trenutno broji cca. 5000 pratitelja, s tendencijom rasta. Svaki video o destinaciji bit će emitiran na YT kanalu, a trejleri istih će biti objavljivani na IG stranici, dok će sav video materijal biti dostupan javnosti na „Porsche Road Trip” kanalu.

„Privatno sam posjetio Crnu Goru 2018. godine, a ove godine sam čak tri puta boravio u Porto Montenegru. Moj utisak je da je Crna Gora zemlja mogućnosti, naročito sa ovakvim projektom kao što je Porto Montenegro. Cijenim da je fokus na kvalitetu, a ne kvantitetu. Impresioniran sam zemljom i ovdje su ljudi veoma ljubazni, možda i najljubazniji na Balkanu. Imate mnogo netaknutih mjesta, sačuvanih od djelovanja ljudskog faktora. Priroda, jezera, Nacionalni parkovi… sve je prelijepo. Impresioniran sam i nadam se da ću uskoro ponovo doći u privatnu posjetu Crnoj Gori”, svoje dojmove nam prenosi Lars Fischer, izvršni producent Fiscon Media.  

On je također istakao da je Crna Gora kao turistička destinacija veoma atraktivna, kako u primorskom dijelu za mnoge sportove kao što su surfovanje, kajting, jedrenje, tako i za razvijanje elitnog turizma, te da su planinski predijeli također fascinantni.

Nakon Tivta, TV ekipa je nastavila snimanje po Crnoj Gori bilježeći zanimljive kadrove posjetom Farmi magaraca u Martinićima, Skadarskom jezeru, Žabljaku i Durmitoru, čime će se zaokružiti priča o promociji Crne Gore kao izuzetno zanimljive, ekološke i održive destinacije koja ima mnogo toga za ponuditi potencijalnim turistima.