Otvaranje prodajne izložbe fotografija i monografija čuvenog fotografa Jadrana Lazića, 25. 8. u Luštici Bay

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 05. kolovoza 2021. - 10:33
Autor: 

Sudionik i svjedok zlatnih vremena fotografije, čovjek koji je upoznao mnoge svjetske uglednike,  državnike, političke lidere i zvijezde iz svijeta zabave i show biznisa i ovjekovječio neka od prijelomnih globalnih zbivanja u posljednjih pedeset godina, čuveni fotograf Jadran Lazić ovog ljeta obilježava izuzetan jubilej, pola stoljeća rada. Tim povodom, u Luštici Bay će biti otvorena prodajna izložba Lazićevih fotografija i njegove monografije pod nazivom Jadran Lazić: 50 godina fotografije. Svečano otvaranje je u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, 25. 8. u 20 h, a zatim će fotografije biti izložene u hotelu The Chedi Luštica Bay, sve do 30. 8.

Lazićeva monografija predstavlja izuzetno svjedočanstvo, osmišljena kao luksuzno reizdanje njegovih dviju knjiga - Ja paparazzo i Reporter. Pored izvanrednih fotografija, knjiga sadrži i priče koje stoje iza ovih svjedočanstava o nekom, sada već davnom i drugačijem vremenu, što će privući i one koji su bili suvremenici uzbudljivih zbivanja u toku posljednjih pet decenija, ali i mlade koji žele da izbliza osjete duh jednog  drugog vremena.

„Iskreno smo privilegovani  što našim gostima i posjetiocima Luštice Bay možemo da ponudimo ovakvu izložbu i jedno posebno iskustvo pravog foto vremeplova koji spaja duh i šarm Mediterana sa svima nama omiljenim poznatim licima iz svijeta moći, politike, glamura i šou biznisa. Luštica Bay danas nudi ambijent nesvakidašnje prirodne ljepote, prekrasne plaže i brižljivo osmišljene arhitektonske cjeline vila i stanova, kao i luksuzne hotele, prelijepu marinu i najsavremenija tehnološka rješenja u čitavom naselju koje živi i diše tokom cijele godine. Na ovaj način privlačimo podjednako i ljude željne odmora i opuštanja ali i poznate javne ličnosti  koje su kod nas pronašle svoj novi ili  kutak kome žele da se vrate", kaže Maša Radulović, menadžerica korporativnih komunikacija.

Jedan od prvih paparazza sa ovih prostora, Jadran Lazić je kao mladić iz Splita slijedio svoj san i otisnuo se u svijet 1970-ih godina, uz nevjericu okoline i prijatelja da u sred Pariza namjerava živjeti od foto aparata. Zahvaljujući osobno šarmu koji je nosio sa sobom s Jadrana, dovitljivosti i umijeću, pronašao je svoje mjesto i stekao slavu u planetarnom show biznisu, surađujući s najboljim novinskim i foto agencijama, dok su njegove fotografije objavljivane u najuglednijim svjetskim magazinima. Pred Lazićevim objektivom pozirale su najpoznatije zvijezde, pjevači, glumci i ljepotice, poput Marlona Branda, Dejvida Bouvija, Roberta de Nira, Džonija Depa, Žana Pola Belmonda, Pola Njumena, Elizabet Tejlor, Fare Fosit, Džodi Foster, Žilijet Binoš, Mile Jovović i mnogih drugih. Lazić se proslavio i ekskluzivnim fotografijama iz političke povijesti druge polovice dvadesetog stoljeća, pa su se u legendarnim magazinima i novinama  širom planete našle i fotografije Kartera, Brežnjeva, Kisindžera, Homeinija, Miterana, princeze Dajane i mnogih drugih.

U današnje vrijeme, kada zvijezde show biznisa imaju svoje Instagram naloge i svakodnevne lajkove milijuna pratitelja, a važne događaje svatko može zabilježiti mobilnim telefonom, Lazićeva životna priča i iskustvo zaista su neprocjenjivi. Jadran Lazić je i dalje veoma aktivan na poslovnom planu, a sada živi u Los Anđelesu, u SAD, odakle često putuje do Europe, rodnog Splita i Hvara, gdje nalazi inspiraciju u svom obiteljskom domu, prekrasnim poljima lavande, mirisima i ukusima Jadrana.

Lazićeva fotomonografija će biti predstavljena nizom prodajnih izložbi, do kraja ove godine, širom bivše Jugoslavije. Turneja je započeta sredinom srpnja u Hrvatskoj, u Splitu i Šibeniku, a zatim je nastavljena na Hvaru, Visu i u Dubrovniku, dok u kolovozu s Internacionalnog Filmskog Festivala u Sarajevu stiže u Crnu Goru, u Tivat i Lušticu Bay, a zatim nastavlja svoj put u Zagreb, Beograd i Ljubljanu. Izložba fotografija Jadrana Lazića u hotelu The Chedi Luštica Bay otvorena je do 30. 8.