Sastanak hrvatske organizirane zajednice

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. studenog 2019. - 10:25
Autor: 

Jučer se u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća održao sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga, a povod susreta je Odluka o II. raspodjeli sredstava za financiranje projekata za potporu aktivnostima iz člana 36 stav 1 zakona o manjinskim pravima i slobodama za 2019. godinu.

Prilikom jučerašnjeg susreta nazočni su izrazili nezadovoljstvo raspodjelom sredstava, s obzirom da većina projekata hrvatskih udruga se financira upravo iz budžeta Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore te mnogo planiranih projekata neće moći uopće biti realizirano.

Sastanku je nazočio i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, koji je razgovarao s prisutnima o aktualnim problemima te istakao kako će hrvatske udruge imati njegovu potporu u skladu s njegovim mogućnostima tj. predstavljanju upravo hrvatske nacionalne manjine i njihovih prava u Skupštini Crne Gore.

Trebamo biti svjesni značaja hrvatskih udruga tj. njihovog kulturnog djelovanja, koje naravno, iziskuje i određena financijska sredstva. Predsjednik HNV-a Zvonimir Deković je izrazio žaljenje zbog novonastale situacije te nadu da će se stanje uskoro popraviti, kao i da je međusobna podrška hrvatskih udruga u ovom trenutku veoma bitna.