Razgovarali Plenković i Vuksanović: Zagreb prati dešavanja u CG

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. lipnja 2024. - 20:06
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović danas je razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Vuksanović je zahvalio premijeru Plenkoviću na pozivu i želji za susretom, kao i na kontinuiranoj komunikaciji i podršci koju pruža Hrvatskoj građanskoj inicijativi i hrvatskoj zajednici. Plenković je iskazao interes da čuje o političkim prilikama u Crnoj Gori i o svemu vezano za život Hrvata. Vuksanović je podrobno informirao predsjednika Vlade Republike Hrvatske o stanju u Crnoj Gori i funkcioniranju hrvatske zajednice. Iskazao je značaj projekata koje hrvatska Vlada sprovodi prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske, zahvaljujući kojima brojne kulturne udruge s hrvatskim predznakom doprinose očuvanju identiteta. Vuksanović je naglasio da je jednako tako važna politička potpora koju Hrvati u Crnoj Gori i HGI imaju od Vlade i koja je permanentna i konkretna.

Premijer Plenković je istakao da će pratiti situaciju na društveno - političkoj sceni u Crnoj Gori i da će Vlada na čijem je čelu još više i jače voditi brigu o Hrvatima. Naglasio je da mu je posebno stalo za status hrvatske zajednice i njen položaj u društvu.
Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.