Promoviran novi broj „Ženskog glasa“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. kolovoza 2019. - 8:01
Autor: 

 Časopis „Ženski glas”,  koji je posvećen Crnogorkama i očuvanju kulturne baštine Crne Gore promoviran je u srijedu, 28. 8.,  u Galeriji Ljetnikovca Buća, u organizaciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Općine Tivat i JU „Muzej i galerija“.

„Ženski glas” je časopis koji govori o crnogorskoj ženi i njezinom doprinosu crnogorskoj povijesti. Jedna od govornica, mr. Ivana Vojinović, pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma, odnosno generalna direktorica za oblast životnog okoliša, napravila je paralelu između prvog broja „Ženskog glasa“ i Jelenu Savojsku i njezin humanitarni rad.

Magistrica politologije mr. Jovana Duković-Milović je prezentirala viđenje uspješne žene koja je, prije svega, poslovno ostvarena i financijski neovisna i koja samostalno prelazi životne prepreke. Žena, koja drži do svog integriteta i dostojanstva, obrazovanja, nepokolebljiva i odvažna. Njezina parola je „Žena ženi je muškarac“.

Mr. Azra Hrapović, glavna i odgovorna urednica Adriatic radija je istakla da dvadeset godina rada na radiju na čijem čelu je žena predstavlja specifikum i značajno prikazuje medijsku sliku države Crne Gore.

Prisutnima se obratila i Aeta Salh, inicijatorica i predsjednica Programskog odbora časopisa “Ženski glas”, i ujedno dobitnica nagrade „Dama godine regiona 2018.”, priznanja koje se dodjeljuje uspješnim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života s prostora bivše Jugoslavije. Moderatorica događaja bila je mr. Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja. Ona se na kraju promocije zahvalila direktorici JU „Muzej i galerija“, Jeleni Bujišić i njezinom timu na gostoprimstvu, prijatnom ambijentu i koktelu,  koji su upriličili za prisutne.