Promocija ,,Odabranih djela'' Ivana Antuna Nenadića u Podgorici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. studenog 2022. - 13:01
Autor: 

Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  organiziraju  promociju „Odabranih djela“ Ivana Antuna Nenadića. Promocija će biti održana u petak, 11. 11. , u Narodnoj biblioteci „ Radosav Ljumović“ u Podgorici,  s početkom u 19 sati. Govorit će :  Dijana Milošević, autorica projekta, Ana Vuksanović, recenzentica, i Neven Staničić, istaknuti djelatnik u kulturi, profesor i publicist.

U  glazbenom dijelu programu će  sudjelovati Lana Bojanić na gitari.

Ovo izdanje  djela Ivana Antuna Nenadića dio je  projekta „Glasi Hrvata na valima bokeljskih priča“ , koji obuhvaća niz priča o kulturi i tradiciji bokeljskih mjesta, kao i znamenitih ličnosti i stvaralaca iz Boke kotorske, nastao s ciljem očuvanja kulturne ostavštine autohtone hrvatske nacionalne zajednice.

,,Odabrana djela''  Ivana Antuna Nenadića, znamenitog hrvatskog književnika i doktora crkvenog prava,  prvo je tiskano izdanje u sklopu ovog projekta. U sklopu ove publikacije objavljena su sljedeća Nenadićeva djela: ,,Popijevka o oslobođenju udovice Krila Cvjetkovića Peraštanina iz dvora paše skadarskoga'', ,,Šambek satarisan s božjom desnicom'', ,,Pjesne duhovne u čast Tonine Barižoni'' i ,,Prikazanje muke Jezusove''.

Pokrovitelj cjelokupnog projekta je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, nakladnik  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, a autorica projekta Dijana Milošević.