Promocija knjige odabranih djela Ivana Antuna Nenadića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. lipnja 2022. - 10:47
Autor: 

U ponedjeljak, 27. 6.,  u 20:00 h u Domu kulture Josip Marković – Donja Lastva, održat će se promocija knjige Odabrana djela Ivana Antuna Nenadića. Odabrana djela Ivana Antuna Nenadića dio su projekta „Glasi Hrvata na valima bokeljskih priča“ koji obuhvaća niz priča o kulturi i tradiciji malih bokeljskih mjesta, kao i znamenitih ličnosti i stvaralaca iz Boke kotorske, u cilju očuvanja kulturne ostavštine autohtone hrvatske nacionalne zajednice s područja Boke kotorske.
Pokrovitelj cjelokupnog projekta je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, organizator Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, dok je autorica projekta Dijana Milošević, članica Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Odabrana djela Ivana Antuna Nenadića, znamenitog hrvatskog književnika, doktora crkvenog prava, župnika crkve sv. Eustahija u Dobroti, generalnog vikara kotorskog biskupa, teologa iz Boke kotorske, prvo je tiskano izdanje u sklopu ovog projekta. U sklopu ove publikacije objavljena su Nenadićeva djela: Popijevka o oslobođenju udovice Krila Cvjetkovića Peraštanina iz dvora paše skadarskoga, Šambek satarisan s božjom desnicom, Pjesne duhovne u čast Tonine Barižoni i Prikazanje muke Jezusove.