Promocija časopisa „Ženski glas“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 04. prosinca 2018. - 12:13
Autor: 

Promocija časopisa „Ženski glas“ bit će upriličena u srijedu, 5. 12.,  u 12 sati u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu. Časopis govori o ženama Crne Gore i njihovom doprinosu crnogorskoj povijesti.

“Ženski glas je prilika da se sa uvažavanjem sjetimo žena koje su se kroz prethodne vjekove borile za ostvarivanje svojih prava i za mjesto u društvu i istoriji Crne Gore. To je i prilika da se čuje ženski glas jer se o ženama kroz crnogorsku istoriju govorilo ali one nisu imale priliku da govore. Crnogorske eminentne žene iz svojih oblasti će dati njihovo viđenje određene društvene teme. Vrijeme neminovno hrli naprijed, ali je naša dužnost da se povremeno osvrnemo ka prošlom i izgovorimo ili napišemo imena koja su to zavrijedila. Njihovo pominjane je naša čast, njihova baština je naša slava”, priopćila  je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja, Darka Ognjanović koja će u ime Sekretarijata, kao organizatora, moderirati događaj.

Na promociji će govoriti Aet Salh, inicijatorica  i predsjednica Programskog odbora časopisa “Ženski glas”, i ujedno dobitnica nagrade “Dama godine regiona 2018.”, priznanja koje se dodjeljuje uspješnim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života s prostora bivše Jugoslavije. Prisutnima će se obratiti i Milijana Dabović, ravnateljica  dvojezične gimnazije u Tuzima i članica tima projekta Uprave za dijasporu, „Crna Gora moja postojbina“, te Njegosava Seja Vujanović, odbornica, predsjednica Skupštine, i NVU Žene preduzetnice Cetinja.