Program Purgatorija za 26.7.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. srpnja 2016. - 11:18
Autor: 

U utorak, 26. srpnja godine, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” bit će izvedena predstava za djecu “Neuhvatljivi dugouško” u produkciji kazališta iz Herceg Novog.

Neuhvatljivi Dugouško je dinamična  predstava, rađena po tekstu Stevana Pešića, u režiji Predraga Brace Todorovića. Upoznaje djecu s pokušajima hrabrog i neustrašivog Lovca da, uz pomoć svog vjernog psa Pikasa, ulovi neuhvatljivog zeca. Kako bi došli do svog cilja oni koriste  svoje dugogodišnje lovačko iskustvo i lukavstvo pa su spremni– što reče Lovac –i “da ga gone do na kraj svijeta”.

Predstava je namijenjena  djeci uzrasta od 3  do  10 godina. Predstava će se igrati na Ljetnoj pozirnici u Tivtu, u  20:30 sati.

 

Također u okviru “ Purgatorija ” održat će se književna  večer  Blagote Mitrića, u organizaciji Centra za kulturu.

Dugogodišnji profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Blagota Mitrić diplomirao je 1968. godine, magistrirao 1978. godine i doktorirao 1983.  godine na Pravnom fakultetu u Beogradu. Objavio je više knjiga i na stotine znanstvenih radova. Bio je prodekan i dekan Pravnog fakulteta u Podgorici i predsjednik i studija Ustavnog suda Crne Gore.

 U Galeriji Pizana u Portu Montenegru u 21:30 sati publika će imati priliku da se susretne s književnikom, dok će pored autora govoriti Blagota Eraković i Vlatko Simunović, poznati publicist, novinar i  književni kritičar.