Priopćenje MZ Kavač

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 21. rujna 2018. - 8:47
Autor: 

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kavač Jovan Čelanović apelirao je na mještane i sudionike u prometu da u narednom periodu izbjegavaju prolazak dionicom Trojica-Gradiošnica zbog odvijanja radova na izgradnji distributivnog cjevovoda kroz Kavač.

"U narednih 70 dana saobraćaj će na ovoj dionici biti otežan, a u fazama i potpuno zatvoren. Prva dionica puta od Trojice do raskrsnice na Mirini već je potpuno zatvorena za saobraćaj u narednih 30 dana. Nakon toga biće zatvorena i druga dionica, od raskrsnice na Mirini do Gradiošnice. Mole se građani i učesnici u saobraćaju da izbjegavaju prolazak ovom saobraćajnicom", istakao je Čelanović.

"S obzirom na to da je ovo alternativni put, vrlo uzak i u većem dijelu omogućen je prolazak samo jednom vozilu, dolazi do totalnog saobraćajnog kolapsa. Iz navedenih razloga molimo građane kojima put preko Kavča nije prijeka potreba da imaju razumijevanja i u narednih 70 dana, koliko će trajati radovi, izbjegavaju saobraćaj ovom dionicom koja je mještanima Kavča sada prioritetna i jedina moguća da bi mogli doći do svojih kuća, radnih mjesta, škola i drugih institucija u Kotoru. Molimo građane i učesnike u saobraćaju za strpljenje i razumijevanje, uz očekivanje da će se radovi odvijati planiranom dinamikom, te da će se nakon navedenog roka uspostaviti normalno funkcionisanje saobraćaja na putu Trojica-Gradiošnica", stoji u priopćenju MZ Kavač.