Premijerno izvedena predstava Ivo Vizin – kapetan od snova

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. prosinca 2018. - 10:52
Autor: 

U srijedu, 5. 12., u 20h u dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru premijerno je izvedena predstava Ivo Vizin – kapetan od snova. Riječ je o predstavi koja je rađena u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra „Nikola Đurković“, po tekstu Jelene Lele Milošević, a u režiji Zorana Rakočevića.

Tekst Ivo Vizin – Kapetan od snova je nagrađen na trećem po redu Konkursu za najbolji tekst za djecu i mlade u Crnoj Gori ASSITEJ-a Crna Gora, 2017. godine.

U predstavi igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Branka Femić i Pavle Ilić. Adaptaciju teksta potpisuje Dragana Tripković, scenografiju Smiljka Šeparović, a dizajn plakata Srđan Dragović.

„Ova uzbudljiva i potresna priča govori o turobnom odrastanju prvog Slovena i najpoznatijeg Bokelja koji je uspio da oplovi svijet. Djetinjstvo je najvažniji period svakog od nas i obilježava nas za cio život, ali obilježja koja nam daje mogu biti i podsticaj da se vinemo u najviše visine ili hrabro zaplovimo svjetskim morima. Odluka da velike gubitke pretvorimo u amajlije koje nas čuvaju i donose nam sreću na putovanju koje se zove život maloljetni Ivo Vizin hrabro je donosio. Vizinova vizija treba i mora da služi svima koji pogledaju predstavu kao nada da je moguće ostvariti svoje snove, samo ako u njih iskreno i snažno vjerujemo. Na tom putu od snova i želja ne smijemo zaboraviti na porodicu i prijatelje koji su nam uvijek najveća podrška“.

U Kotoru je publika na nogama dugim pljeskom pozdravila ekipu predstave, a publiku u Podgorici očekuje premijera predstave 24. 12.,  u 20h u dvorani i KIC-a „Budo Tomović“.