Premijer sa Plenkovićem: Crna Gora ima podršku Hrvatske na putu ka EU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. lipnja 2018. - 17:31
Autor: 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na konferenciji „Europa Forum Wachau“ u Austriji sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Na sastanku je bilo riječi prvenstveno o crnogorskom integracionom procesu odnosno o dinamici naše evropske agende.

Predsjednik Marković je upoznao predsjednika Vlade Hrvatske sa planom Crne Gore da u vrijeme austrijskog predsjedanja otvorimo dva pregovaračka poglavlja i da privedemo kraju pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 kako bismo ušli u intenzivni proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

Premijer Plenković je rekao da Hrvatska snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija i da će Hrvatska unutar Evroske unije podržati ove planove naše zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim pitanjuma u regionu kao i o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana u cjelini i svake države pojedinačno.

Premijeri Marković i Plenković su zaključili da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske odlični što će biti potvrđeno i tokom zvanične posjete premijera Plenkovića našoj zemlji koja se planira za jesen ove godine.