Predstavnici Veleposlanstva Australije posjetili Općinu Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. kolovoza 2016. - 8:52
Autor: 

Predsjednik Općine Kotor dr.  Aleksandar Stjepčević, sa suradnicima, jučer je razgovarao s predstavnicima Veleposlanstva Australije gospodinom Gerardom Woodwardom, regionalnim menadžerom za konzularne poslove Australije i gospodinom Glenn Morrisonom, prvim tajnikom i konzulom Veleposlanstva Australije u Beogradu.

Predsjednik Stjepčević im je poželio srdačnu dobrodošlicu u Kotor, nakon čega su razgovarali o unapređenju sigurnosne situacije na teritorij Općine Kotor, s obzirom na sve veći broj turista koji posjećuju grad.

„Iako je bezbjednosna situacija na zavidnom nivou, Opština Kotor i Vlada Crne Gore konstantno rade na unapređenju putne infrastrukture, smještajnih kapaciteta, kao i zdravstvene zaštite, kako bi omogućili posjetiocima i stanovnicima edekvatne uslove za život  i bezbjedan boravak u gradu - istakao je između ostalog Stjepčević. S obzirom da je Kotor destinacija, koju godišnje posjeti oko milion turista, potreban je veliku trud da bi se obezbjedili preduslovi za ovoliki priliv ljudi, i za to će nam u budućnosti biti potrebna pomoć inostranih partnera, kako bi unaprijedili turističku ponudu i razvili elitni turizam, za koji Kotor ima veliki potencijal“, zaključio je predsjednik Općine  Kotor dr. Aleksandar Stjepčević.