Predstavljena filmska priča o Prčanju u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. svibnja 2022. - 10:38
Autor: 

Sinoć je   u Domu kulture “Josip Marković” u  Donjoj Lastvi  predstavljena filmska priča o Prčanju, realizirana u izvedbi Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Na početku, nazočne je pozdravila Dijana Milošević, autorica projekta, koja je izrazila zahvalnost roditeljima i djeci.

„Filmska priča „Prčanjski đir na valima bokeljskih priča“ prva je u nizu filmskih zapisa projekta „Glasi Hrvata na valima bokeljsih priča“, nastala kao težnja autora da filmskim „đirom“ prikaže bogatstvo bokeljskog kulturnog naslijeđa malih primorskih mjesta Boke kotorske. „Glasi Hrvata na valima bokeljskih priča“ predstavlja višegodišnji projekt kojim će se putem niza priča o kulturi i tradiciji malih bokeljskih mjesta, kao i znamenitih ličnosti i stvaralaca iz Boke kotorske, predstaviti tradicija i zaostavština Hrvata Boke kotorske“.

Projekt je financiran od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, a u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Članovi Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore su nam kroz stihove i glumu približili Prčanj na jedan drugačiji način te nas podsjetili na znamenite Bokelje i potrebu da sačuvamo i pamtimo njihovu povijesnu ulogu.