Predstava „Tre sorelle“ u srijedu i četvrtak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. kolovoza 2021. - 10:59
Autor: 

U srijedu 4.8. i u četvrtak 5. 8.,  u 21:00 h, na Sceni Atrija Buća u Tivtu,  bit će izvedena kazališna predstava “TRE SORELLE”, po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Zorana Rakočevića,  a u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat.

Ova predstava premijerno je izvedena 2016. godine kao diplomska predstava tadašnjih studenata treće godine studijskog programa gluma  u okviru ispita iz istoimenog predmeta, i to: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković, i Pavle Popović.

Predstava se do danas uspješno izvodi kako u Crnoj Gori, tako i u regiji,  a podsjetit ćemo da je u ljeto 2019.  glumica Marija Đurić na Festivalu mladog glumca u Konjicu, BiH, osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Dramaturg  Stevan Koprivica istakao je: „ Tre sorelle“ se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacije crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg dogadjaja za pisca i  profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci?“