Predstava “Brašno u venama” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. - 10:31
Autor: 

Predstava “Brašno u venama”, u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra - SARTR i Internacionalnog teatarskog festivala MESS, gostuje u kotorskom Kulturnom centru u četvrtak, 28. travnja u 20 sati.

Tekst:

Igor Štiks

Režija:

Boris Liješević

Igraju:

Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić, Jasenko Pašić

Dramaturgija:

Dubravka Zrnčić-Kulenović

Glazba:

Duško Šegvić

Scenografija:

Vedran Hrustanović

 

Brašno u venama“ je predstava o obitelji koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Predstava govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i sučeljavanju s prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i pomirenja.

Na Internacionalnom teatarskom festivalu MESS ova predstava osvojila je dvije nagrade: Nagradu Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje koja je pripala glumici Kaći Dorić i nagradu „Magazina Dani“ – „Hrabri Novi svijet“. Predstava je osvojila i dvije nagrade na XXXII. susretima pozorišta Brčko: Grand Prix za najbolju glumicu dobila je Kaća Dorić i nagradu za najbolji dramski tekst  suvremenog pisca dobio je Igor Štiks i osvojio statuu Zlatno pero.

Admir Glamočak dobio je Grand prix za najbolju mušku ulogu, a Kaća Dorić – Grand prix za najbolju epizodnu žensku ulogu na XII. „Međunarodnom festivalu glumca Nikšić 2015“.

 

Prodaja ulaznica po cijeni od sedam eura bit će na blagajni Kulturnog centra u srijedu i četvrtak, 27. i 28. travnja od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.