ZAVRŠEN VI. MONTENEGRO DANCE FESTIVAL

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 15. travnja 2012. - 22:23
Autor: 

U Domu “Gracija Petković” dodjelom nagrada sinoć je završen VI. Montenegro dance Festival. Na Festivalu je učestvovalo preko 250 plesača iz Južne Afrike, Njemačke, Rusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Grand prix Festivala pripao je plesnom studiju K-SISTEM – Kiel Njemačka, nagradu za najbolji cjelokupni nastup pripala je plesnom studiu ACRO DYNAMICS - "TEAM" Johannesburg – Južna Afrika, nagradu za najbolju koreografiju dobio je plesni studio K-SISTEM – Kiel Njemačka, nagrada za najbolji moderan ples na Festivalu je pripala ansamblu Radost iz Rusije. Među nagrađenima iz Crne Gore su Art Grupa Montenegro, Fešta iz Kotora, KUD Boka, Modest i Enigma iz Tivta.

Održavanje Festivala pomogli su Centar za kulturu Tivat, Turistička organizacija Tivat, HTP Mimoza Tivat, Vodena kočija – Tivat. Medijski sponzori Festivala Radio Tivat, TVCG i MBC.
Festival je pružio veliku šansu mlađoj populaciji da se upoznaju sa modernim plesovima a učesnici su imali šansu pokazati svoje nacionalno naslijeđe i kulturu, te istovremeno učiti o drugim kulturama.
Festivalom je populariziran ples u Boki i Crnoj Gori, promovirana turistička Crna Gora a gostima iz Južne Afrike, Njemačke i Rusije je organizirano jednodnevno krstarenje Bokom, kao i izleti za Kolašin, Kotor, Budvu, Sveti Stefan.