Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća ugostio učenike hrvatske nastave koji su sudjelovali na natječaju Igračka u srcu te osvojili prvo mjesto

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. listopada 2018. - 8:36
Autor: 

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković, u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi ugostio je polaznike nastave hrvatskoga jezika i kulture koji su sudjelovali na natječaju Hrvatske matice iseljenika Igračka u srcu te svojim predanim radom osvojili prvo mjesto za skupni rad u konkurenciji sa školama iz SAD-a, Australije, Njemačke, Švedske, Italije, BiH i Srbije.

Tema natječaja bila je igračka inspirirana hrvatskom tradicijskom kulturom, a učenici iz Tivta i Kotora zajedničkim su snagama izradili drvenu igračku koju su nazvali Đir po Hrvatskoj. Na ovaj način su doprinijeli očuvanju hrvatskoga nacionalnoga identiteta, stjecanju novih vještina i znanja te razvijanju jezičnih kompetencija. Također, omogućili su sebi, a i svima onima koji će igru tek igrati, da nauče nešto o hrvatskoj kulturnoj, prirodnoj i tradicijskoj baštini.

 Gospodin Deković prepoznao je trud ovih učenika te ih je odlučio i nagraditi. Učenicima je čestitao na osvojenom prvom mjestu te im je poželio još mnogo takvih uspjeha. Također, istaknuo je važnost njihova truda i rada te im se zahvalio što su na ovako lijepi način predstavili sebe, hrvatsku nastavu i Boku općenito. U veselom raspoloženju druženje se nastavilo te se razgovaralo i o budućim aktivnostima hrvatske nastave.