Predsjednica HGI – ja o koaliciji s Albanskom alternativom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. rujna 2016. - 18:13
Autor: 

Približavaju se izbori 16.10., a samim tim i mogučnost koaliranja političkih partija. Predsjednica Hrvatske građanske inicijative, Marija Vučinović potvrdila je CdM-u ponudu Albanske alternative da formiraju koaliciju.

“Imamo ponudu Albanske alternative. Ali, o tome da li će se ta koalicija prihvatiti ili ne, odlučit će organi stranke”, istakla je  predsjednica HGI – ja.

Nik Đelošaj, koji vodi Albansku alternativu kazao je za CdM da su s Hrvatkom građanskom inicijativom razgovarali bez obveza, konkretnih rješenja i prijedloga.

"Zvanične sastanke sa potencijalnim partnerima imaćemo do nedelje, kada ćemo i donijeti konačnu odluku o nastupu. Medijske spekulacije i svrstavanje AA po raznim kombinacijama, pokazuju da je AA nezaobilazni subjekt Albanaca koji garantuje dostojanstveno predstavljanje Albanaca i zapadno-evropskih vrijednosti koje baštinimo", rekao  je Đelošaj.

Dok se čeka Odluka o ovoj koaliciji, za sada je poznato  da zajedno idu SNP, Demos i GP URA.

Samostalno će nastupiti Demokratski front, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Demokrate i Bošnjačka stranka. 

Sada se čeka DPS, premda je predsjednik DPS - a Milo Đukanović jučer  najavio da su najbliži samostalnom nastupu. Odluku do kraja nedjelje trebalo bi da javnosti objavi i Pozitivna Crna Gora.