cdm.me

Uprava za statistiku Monstat razmatra odluku o odgađanju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koju je juče najavio mandatar Milojko Spajić, kazala je zamjenica direktora Monstata Snežana Remiković.

Ona je istakla da se aktuelnosti oko popisa mijenjaju iz sata u sat.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske potvrdili su za CdM da je juče jedan njihov avion krenuo prema Crnoj Gori da pomogne u gašenju požara, ali da ih je u međuvremenu OKC 112 obavijestio da pomoć nije potrebna, te je on opozvan.

<<<Ministarstvo vanjskih poslova: Hrvatski kanader krenuo ka Crnoj Gori pa opozvan<<<

Četvrtak, 30. travnja 2020.

Od ponedjeljka 4. 5., počinju da rade prodavnice, zanatske radnje, servisi, frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri, knjižare, stomatološke ordinacije, auto-škole, rent-a-car usluge, muzeji i galerije, kladionice pa je u skladu sa tim Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koje će se od tog dana primjenjivati. Takođe, od 4. maja je obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Mjere su:

1. Poslodavac je obavezan da za zaposlene obezbijedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.

Barska plovidba i Jadrolinija danas su u Rijeci potpisale ugovor o saradnji, kojim je predviđeno održavanju brodske linije između Crne Gore i Italije počev od druge polovine maja do kraja novembra 2020. godine.

Gradove Bar i Bari će i ove godine spajati brod Dubrovnik riječke Jadrolinije.

U maju i junu ploviće jednom sedmično, u julu i avgustu dva puta sedmično i od septembra do novembra takođe jednom sedmično.

Izvor: CDM

Aleksandar Savović iz Berana osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog paljenja radnje Igora Tomkića u naselju Dolac, u Beranama.  Osnovni sud u Beranama naložio je da Savović Tomkićevoj supruzi Ivani Tomkić, čije je vlasništvo bila zapaljena radnja,  isplati iznos od 6.000 eura.

Samo profesionalni i etički kodirani mediji mogu biti kontrolori svih grana vlasti. Zato su nam svima potrebni mediji koji rade u interesu javnosti, a ne oni koji koristeći svoju moć nekritički arbitriraju svemu i svakome. To je poručio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom dodjele nagrade Dialogos.

Ovogodišnji laureat nagrade za najbolju knjigu u regionu iz oblasti teorije i kulture medija u 2017. godine je prof. dr.  Nenad Vertovšek iz Hrvatske za knjigu “Noam Čomski i kritika suvremenih masmedija”.

Utorak, 17. srpnja 2018.

Hrvatska reprezentacija je tokom Svjetskog prvenstva imala veliku podršku i iz naše zemlje. Poruke podrške stizale su, kako od fudbalskih znalaca, tako i od navijača, a jedan od njih je na Cetinju proslavio drugo mjesto koje su Hrvati osvojili na Mundijalu. Sa hrvatskom zastavom pored koje se vijori i naša crnogorska, uz zvuke pjesme “Dalmacija u mom oku” Miša Kovača poslata je lijepa poruka sa Cetinja.

Zapadni Balkan se pokazao kao pouzdani partner tijekom migracijske krize i sada zaslužuje europsku perspektivu i poticaj za dalje provođenje reformi, a njegovo pristupanje je jedini način za postizanje stvarnog europskog jedinstva, ocijenila je jučer državna sekretarka iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, Karolin Edštadler, na sastanku predsjedavajućih Konferencije odbora za europske poslove parlamenata Europske unije COSAC u Beču.

Državna revizorska institucija DRI dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative HGI za prošlu godinu i reviziju pravilnosti.

DRI je juče  objavila izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja HGI za prošlu godinu.

“Kolegijum u sastavu senatora Nikola Kovačević i predsjednika senata Milan Dabović, izražava pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj HGI za prošlu godinu i reviziju pravilnosti”, saopšteno je iz DRI.

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutarnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i ministrica bez portfelja Marija Vučinović, položili su danas cvijeće na spomen obilježje u parku „Pobrežje“, u Podgorici, povodom obilježavanja Dana sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu 1991.-2001. godine.

Stranice

Subscribe to RSS - cdm.me