Poznati dizajnerski butik GENNY otvoren u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. lipnja 2015. - 13:51
Autor: 

Vlasnici talijanskog modnog brenda Genny, propoznatljivog kod dama s prefinjenim i sofisticiranim modnim ukusom, otvorili su svoj dizajnerski butik u Porto Montenegru.

 

Diskretni, nikad ekscentrični, ekstremno ženstveni i šarmantni, precizno skrojeni odjevni komadi, ove sezone dobijaju „kroj“ stila osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, u kombinaciji s kvalitetnim materijalima. Cvjetni i dezeni na su lajt motiv su njihove najnovije kolekcije, koja je od ovog ljeta na policama dizajnerskog butika u luskuznom šoping naselju Porto Montenegro u Tivtu.

 

Brend je osnovan daleke 1962. godine, kada je Arnaldo Girombelli otvorio svoju prvu radionicu za ručno rađene sunje i bluze,  ali se 1973. smatra godinom preporoda Brenda, kada mladi kreator Gianni Versace počinje da radi za ovu robnu marku, koja tada postaje sve popularnija kod mladih dama.

 

U decenijama razvoja, za tim brenda Genny radili su kreatori: Claude Montana, Keith Varty, Alan Cleaver, Dolce & Gabbana, Christian Lacroix, Rebecca Mojsije, John Bartlett, Richard Tyler i Josipa Thimister. 

 

Dizajnerski butik Genny nalazi se u rezidencijalnoj zgradi Ozana u luksuznom nautičkom naselju Porto Montenegro, s radnim vremenom od 10 do 23 sata.