Potpora hrvatskih zastupnika HGI - ju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. svibnja 2023. - 10:52
Autor: 

Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan, zastupnici u Hrvatskom saboru, posjetili su jučer sa suradnicima predstavnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori te se osvrnuli na predstojeće parlamentarne izbore, na kojima sudjeluje i Hrvatska građanska inicijativa.

Gospođa Posavec Krivec je izrazila zadovoljstvo posjetom te istakla  nedvojbenu i jasnu podršku HGI – ju  i predsjedniku Adrijanu Vuksanoviću na parlamentarnim izborima, kao i u borbi HNV – a  za puno ostvarenje manjinskih prava zagarantiranih Ustavom. Razgovaralo se o brojnim izazovima pred kojima se nalazi hrvatski narod u Crnoj Gori kao i programima kulturne i političke podrške RH.

Slogan HGI – ja "Na pravoj strani svijeta" dovoljno govori  za sebe te su ga i gosti prepoznali istaknuvši viziju „zajedničke budućnosti koju spajaju mostovi ispunjenja manjinskih prava“.

Gospodin Jure Brkan  je rekao da je jasno da HGI radi u interesu Hrvata u Crnoj Gori, ali i čitave Crne Gore. Naravno da je bitno da Crna Gora bude napredna, suverena i uspješna samostalna država, kako je rekao gospodin Brkan, a Hrvati u Crnoj Gori budu odlučujući faktor koji će pridonijeti toj stabilnosti.

Intervju sa zastupnicom  Posavec Krivec i zastupnikom Brkanom možete poslušati u nastavku.

Audio: 
Posavec Krivec, Jure Brkan