Potpisani ugovori o dodjeli financijske potpore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. srpnja 2019. - 9:22
Autor: 

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa i projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu, objavljenog na službenoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore programima i projektima Hrvata izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2019. godinu.

Tom prigodom potpisani su ugovori  s hrvatskim udrugama  u Generalnom konzulatu u Kotoru, gdje su potpisivanju istih nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori gospodin Veselko Grubišić, kao i konzul gerant u Generalnom konzulatu gospodin Marijan Klasić.

Odlukom o dodjeli financijskih sredstava namijenjena programima/projektima, organizacijama hrvatske nacionalne manjine,  hrvatskim udrugama u Crnoj Gori, dodijeljeno je 400.000 kuna. Na ovaj način će se omogućiti realizacija projekata, koji njeguju jezik, kulturu  i očuvanje svega što baštinimo kao autohtoni narod na ovim prostorima.