Potpisan Memorandum o suradnji s organizatorom Bokeškog polumaratona

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. listopada 2021. - 8:50
Autor: 

Općine  Tivat i Kotor, turističke organizacije Tivta i Kotora, kao i Triatlon klub Kotor, potpisali su Memorandum o suradnji povodom održavanja prvog Bokeškog polumaratona. Potpisnici Memoranduma bili su predsjednik Općine  Željko Komnenović, predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić, direktori TO Tivat i Kotor Danica Banjević i Jovan Ristić, kao i  organizator događaja i predsjednik OO Triatlon kluba Kotor Kristijan Sindik.

„Ove lokalne institucije podržaće organizaciju sportske manifestacije koja će se u Bokokotorskom zalivu održati od 10. do 12. decembra ove godine. Memorandumom su, između ostalog, predviđene obaveze u vidu tehničko-logističke, finansijske i promotivne podrške“ – stoji u priopćenju.

„Organizacija ovakvih događaja doprinosi razvoju sportskog turizma, upotpunjava ponudu destinacije, ali i značajno utiče na produžetak turističke sezone, budući da se u tom periodu bilježi slabija popunjenost smještajnih kapaciteta“ – izjavila je direktorica TO Tivat Danica Banjević.

Po riječima organizatora Kristijana Sindika, „interesovanje za događaj je nadmašilo sva očekivanja, a do sada je prijavljeno preko hiljadu učesnika iz čak 25 zemalja“. Izrazivši zadovoljstvo što su općine  Tivat i Kotor prepoznale njihovu ideju i ozbiljnost, organizator je najavio planove širenja manifestacije u narednim godinama.