Posjet Ramusovića i Rutovića HNV- u povodom izlaska novog broja časopisa Komun@

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. lipnja 2023. - 13:25
Autor: 

Novi 46. broj časopisa Komun@ posvećen je znamenitim autohtonim Hrvatima iz Crne Gore i matičnim Hrvatima koji su ostavili traga u Crnoj Gori. Ta je činjenica bila povod današnjeg službenog posjeta mr. sc. Amera Ramusovića, direktora i glavnog urednika časopisa Komun@, i mr. sc. Željka Rutovića, programskoga direktora časopisa, Hrvatskome nacionalnom vijeću Crne Gore, odnosno predsjedniku Vijeća Zvonimiru Dekoviću.

Tijekom razgovora, koji je protekao u ugodnom i prijateljskom ozračju, razmijenjeni su iskustva i informacije kako o širokom tematskom opusu ovoga broja Komun@, i uopćeno Komuni kao časopisu za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, tako i o izazovima s kojima se susreće svaki kulturni poslenik ili institucija prilikom iznalaženja modaliteta za prezentaciju i očuvanje kulturne baštine Crne Gore u cilju očuvanja njezina multinacionalnog i multikulturalnog karaktera.

Prigoda je ovo bila i da Direktor i Programski direktor predsjedniku HNV-a uruče stotinu primjeraka 46. broja Komune za potrebe hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

 Najnoviji broj Komune počinje Uvodnikom Uredništva u kojem se ističe da ovaj ,, tematski broj o kulturi sjećanja na primjeren način govori o stvaralačkom impozantnom djelu znamenitih Hrvata koji su živjeli i stvarali na prostorima Crne Gore tokom njene viševjekovne istorije uz zahvalnost Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava koji je prepoznao i vrednovao ovaj projekat koji u punoj mjeri doprinosi očuvanju identiteta manjiskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica…”

Podsjetimo, tiskanje časopisa Komun@ pomogao je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. I ovaj broj Komune uredio je Amer Ramusović, dok je za dizajn i grafičko uređenje bio zadužen Voislav Bulatović.

 Više o broju posvećenom Hrvatima na linku: http://www.radiodux.me/vijesti/kultura/novi- 46broj-casopisa-komun-posv...

 

Ana Vuksanović