Posjet Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. prosinca 2017. - 14:10
Autor: 
U okviru višednevnog službenog posjeta talijanskog Senta, Donjeg doma i Predsjedništva Republike Italije, zastupnik Hrvatske građanske inicijative i predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore, Adrijan Vuksanović bio je i u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima. On je došao u pratnji veleposlanika Crne Gore u Vatikanu, Nj. E. Miodraga Vlahovića, kojeg je prethodno posjetio u samom Veleposlanstvu. U Zavodu sv. Jeronima dočekao ih rektor prečasni Bože Radoš. 

Vuksanović je zahvalio domaćinu Radošu na prijemu, kao i Nj. E. Vlahoviću na organizaciji susreta. U prijateljskom i konstruktivnom razgovoru sugovornici su razmotrili teme od značaja za Hrvate i katolike u Crnoj Gori, a Vuksanović se ukratko osvrnuo i na politički život hrvatske nacionalne zajednice. Dogovoreni su dalji susreti, uz mogućnost konkretizacije određene suradnje. Zastupnik Vuksanović je nazočio i sv. Misi u crkvi sv. Jeronima na sami dan blagdana posvećen Bezgrešnom Začeću Blažene Djevice Marije. 

Delegacija Skupštine Crne Gore na čelu s Adrijanom Vuksanovićem obišla je u Vatikanske vrtove, Vatikanski muzej, kao i Baziliku sv. Petra.