Posjet iz EU parlamenta Hrvatima u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. travnja 2023. - 10:21
Autor: 

U Boki kotorskoj boravio je  Ladislav Ilčić, hrvatski zastupnik u Europskom  parlamentu, sa suradnicima. Sastao se s generalnom konzulicom Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminkom Lončarević,  predsjednikom HGI –ja Adrijanom Vuksanovićem, kao i predsjednikom HNV –a Zvonimirom Dekovićem.

Delegacija je  posjetila katedralu sv. Tripuna, kao i Otok Gospe od Škrpjela i crkvu sv. Nikole. Fascinirani poviješću, koji svaki kamen ističe, nisu krili zadovoljstvo viđenim, a prije svega građevine koje svjedoče prošlost hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

Nakon Kotora i Tivta, gosti su posjetili prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi te im je predsjednik Vijeća približio samo djelovanje i bogatu izdavačku djelatnost. Također je darovao gospodinu Ilčiću vrijedna izdanja.

Gospodin  Ilčić je   u intervjuu Radiju Dux nešto više rekao o dojmovima posjeta, radu u Briselu, kao i prioritetne stvari današnjeg društva, oko kojih se moramo zapitati. Istakao je podršku i suradnju hrvatskoj zajednicu te želju za ponovnim posjetom.

Više o svemu poslušajte u intervjuu.

Audio: 
Ladislav Ilčić