Posjet biskupa kotorskog Ilije Janjića Radiju Dux

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. prosinca 2018. - 10:24
Autor: 

Monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski jučer je posjetio prostorije Dux radija te poželio sve najbolje povodom nove opreme, koju je Radio Dux nedavno dobio. Bila je to lijepa prigoda, s obzirom da je upravo biskup kotorski monsinjor Ilija Janjić blagoslovio prostorije Dux radija na samom početku rada Radija.

„Želio bih da nova tehnika pomogne što boljoj kvaliteti, čujnosti i dalekosežnosti ovoga radija, koji je namijenjen prvenstveno za Hrvate u Boki kotorskoj, ali također i  za sve, jer ovdje taj suživot, koji je itekako  potreban, itekako važan za naš život – da ne budemo oni koji će živjeti poprijeko jedan drugome, nego koji će učiniti da uljepšavamo život jedan drugome. U tome i jeste svrha našeg života, da ne ogorčujemo život svoga brata, svoga bližnjega, nego ako je ikako moguće da mu pomognemo da on zadovoljnije živi“ – rekao je biskup.

Petog prosinca, ovoga mjeseca,  je došao kraj jednoj lijepoj priči vezanoj za zvono  crkve sv. Ivana u Budvi. Jedno zvono,  koje je teško 880 kg donirala je Općina  Budva: „To je zvono, koje oglašava poziv vjernicima da dođu na službu Božju, da dođu u crkvu sv. Ivana, ali ujedno je to i zvono za sat, tako da građani Budve mogu navijati i svoje satove po ovom satu koji otkucava svakoga dana, svakoga sata “ – rekao je biskup Janjić. Također je izrazio zahvalnost Općini Budva, kao i čelnicima Općine na ovoj hvalevrijednoj gesti.

Posjetu je nazočio i konzul gerant u Generalnom konzulatu u Kotoru Marijan Klasić, kao i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

Audio: 
Monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski