Porto Montenegro u 2016. donirao 100.000€ za obrazovanje u lokalnoj zajednici

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. prosinca 2016. - 10:35
Autor: 

Projekt društveno-odgovornog poslovanja kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro Zajedno za zajednicu ove kalendarske godine dobio je novu dimenziju, u čijoj je realizaciji poseban akcent stavljen na potporu lokalnim obrazovnim institucijama i stipendiranju najboljih studenata. Ukupna vrijednost stipendija i donacija u obrazovanje u lokalnoj zajednici ove godine iznosio je preko 100.000€.

 

Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitetno obrazovanje i promovišemo znanje – intelektualni kapital je najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Konkretna uspješnost ovog projekta nije „mjerljiva“ cifrom koju darujemo, ali dokazuje našu satisfakciju tokom ulaganja u formalno i neformalno obrazovanje - najveći benefit koji jedna kompanija može da daruje zajednici u kojoj djeluje je da to isto znanje valorizuje kroz mogućnost da u toj istoj kompaniji mladi lokalci dobiju šansu da stiču poslovno iskustvo, istakla je PR koordinatorica Porto Montenegra Kristina Škanata .

 

Stipendiju Porta Montenegra u vrijednosti od 25.000€ na američkom koledžu RIT Croatia iz Hrvatske dobila je mlada Tivćanka Jovana Ivanović, na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku. Porto Montenegro će i sljedeće godine stipendirati novog lokalnog talenta, kao i nastaviti s Jovaninom godišnjom stipendijom.

 

"Marina Porto Montenegro je u oktobru ove godine dodijelila četiri stipendije u vrijednosti od ukupno 50.000€ za buduće nautičare iz Crne Gore - Tivćani Andrej Đokić, Stefani Račić, Marko Jokanović, kao i Nikola Laketić iz Podgorice, pohađaju intenzivnu obuku internacionalnog programa Rojal Jahting Asocijacije. Cilj prve obuke za članove posade na superjahti, je da mladim ljudima iz Crne Gore pružimo teorijsko i praktične vještine koje će ih na najbolji način kvalifikovati za rad na superjahtama u Crnoj Gori, ali i na međunarodnom tržištu rada", istakao je tim povodom direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

 

Ovog studenog svečano je otvorena renovirana biblioteka OŠ Drago Milović, čime je školski vrijedni fundus knjiga dobio i novi bibliotekarski enterijer i multi-medijalnu dimenziju u vrijednosti od 6.000 EUR, a tijekom prosinca bit će završeni i radovi na potpunom renoviranju kabineta geografije u SMŠ Mladost. Opremanje kabineta geografije podrazumijeva radove na svim električnim instalacijama, parketu, krečenju zidova, kupovini novog kabinetskog mobilijara za izvođenje nastave i vježbi iz geografije, uz IT opremu, „pametne table“ i multimedijalne geografske enciklopedije i atlase, čime će kabinet geografije imati najsuvremeniju opremu u školi.