Porto Montenegro podržao akciju čišćenja morskog dna i obale na tivatskoj rivijeri

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. travnja 2015. - 18:50
Autor: 

Zaposleni kompanije Adriatic Marinas, članovi Kluba posade u marini Porto Montenegro, kao i važni klijenti, podržali su Akciju čišćenja morskog dna i obale na tivatskoj rivijeri, u organizaciji Zelenog tima Opštine Tivat. Akciji su se priključili i poduzeće Komunalno - Tivat d.o.o, JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao i članovi lokalnih ribolovačkih, ronilačkih i jedriličarskih klubova, učenici škola i ekološko opredjeljeni građani.

„Željeli smo da se priključimo ovoj akciji kako bi dali doprinos lokalnoj zajednici, podigli svijest o očuvanju morskog dna i kvaliteta morske vode u Bokokotorskom zalivu. Zadovoljstvo mi je što su sa nama i neki od članova Kluba posade, kojima je matična luka Porto Montenegro, i koji borave i po nekoliko mjeseci u Tivtu. Imaju svijest o očuvanju prirode u zemlji u kojoj borave – te se nadam će ovo biti samo jedna u nizu akcija koje smo podržali kao Klub članova posade“, istakla je zaposlena u kompaniji Adriatic Marinas Helen Quin.

Kompanija Adriatic Marinas je za sve volontere osigurala hranu i piće, ali i pokrila troškove lokalnog ribolovačkog kluba Arsenal, za čišćenje morskog priobalja na plažama na Seljanovu.

Čišćenje je održano na lokacijama: Verige – Opatovo, Seljanovo od hotela Kamelija do ponte Seljanovo, Tivat od hotela Mimoza do hotela Palma, lučica Kalimanj – plaža Belane – Župa.