Porto Montenegro dobitnik priznanja za društveno – odgovorno poslovanje

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. studenog 2015. - 12:08
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, dobitnik je godišnjeg priznanja za društveno-odgovorno poslovanje, koje dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore, u kategoriji Briga za zajednicu velikih poduzeća. Nagradu je PR menadžeru Porto Montenegra uručio predsjednik Općine Tivat, Ivan Novosel. Projekt društveno - odgovornog poslovanja kompanije Adriatic Marinas,  koji nosi naziv „Zajedno za zajednicu“, a koji ove godine ima za cilj poboljšati kvalitete uvjeta  tivatskih obrazovnih institucija, okarakteriziran  je od strane Unije poslodavaca kao primjer dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori.

„Zajedno za zajednicu“ je koncept društvene odgovornosti, koji kompanija Adriatic Marinas razvija od početka 2014.godine, a koji podrazumijeva da zaposleni u kompaniji dobiju plaćen slobodan dan kako bi učestvovali  u akcijama u gradu, koje organizira  i finansira sama kompanija. Ove godine smo se fokusirali na obrazovne institucije jer želimo da doprinesemo promociji znanja našim najmlađim sugrađanima, i poboljšamo uslove za kvalitetno izvođenje nastave“ – istakao je PR menadžer Porta Montenegra Danilo Kalezić, na svečanoj dodjeli priznanja sinoć u The Capital Plaza-i u Podgorici: „Iskoristio bih priliku da pozovem i ostale velike investitore prisutne u Crnoj Gori da slijede primjer dobre prakse, sve u cilju stalnog unapređivanja uslova rada, obrazovanja i uopšte kvaliteta života u zajednici u kojoj djelujemo“.

U sklopu projekta društvene odgovornosti Zajedno za zajednicu – obrazovnim institucijama, zaposleni u kompaniji Adriatic Marinas renovirali su kompletan enterijer u zgradi područne jedinice tivatske OŠ Drago Milović u Donjoj Lastvi, a ove godine renovirali glazbeni  kabinet u centralnoj školi OŠ Drago Milović, renovirali kabinete kemije i fizike u SMŠ Mladost, donirali IT opremu OŠ Branko Brinić, i sponzorirali uvođenje e-learning sistema na Fakultetu za mediteranske poslovne studije.

Kompanija Adriatic Marinas, četiri godine zaredom, sponzorira puhačku radionicu i ljetne seminare u Muzičkoj školi Tivat, a u cilju što kvalitetnijeg boravka mališana u JPU Bambi u Tivtu, financira različite projekte, od uređenja enterijera i mobilijara, do kupovina interaktivnih igrački za različite uzraste i slikovnica za učenje stranih jezika.

Adriatic Marinas je višegodišnji prijatelj i Dječjeg saveza Tivat, te u suradnji s njima svakog listopada daruje sve đake prvake u Općini Tivat, ali i aktivno sudjeluje u projektima Malim školama u pohode i Dječja nedjelja.