Podvodna izložba neposredno uz otok Gospe od Milosti

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 13. kolovoza 2019. - 10:39
Autor: 

Podvodna izložba crnogorskog umjetnika Luke Radovića postavljena je u tivatskom akvatoriju, neposredno uz otok Gospe  od Milosti – izložba je realizirana u suradnji Porta Montenegra i beogradske agencije za organizaciju događaja M2C. 

Koncept skulptura za podvodnu izložbu  se bavi vremenom, kao apstraktnoj pojavi u civilizacijskim promjenama - izložba je posvećena antičkoj skulpturi u kojoj dominiraju muški i ženski torzo rađeni po inspiraciji antičke Grčke i Rima,  koji također imaju implementirane  apstraktne elemente koji podsjećaju u svojoj geometrijskoj formi i koloritu na civilizaciju antičkog Egipta.

„Antički Grci i kasnije Rim su posvećivali veliku pažnju prema izradi portreta,  muških i ženskih torza i idealiziranju  ljudskog tijela i faktički ga kroz modelaciju trodimenzijalno  približiti božanskim idealnim proporcijama. Najbolji primjeri antičke skulpture Grčke su sačuvane upravo zahvaljujući moru, jer su pronađene na arheološkim lokacijama na dnu Mediteranskog mora na brodovima koji su potonuli u antičkim vremenima i tako sačuvali važne skulpture iz tog doba. Dno mora je čuvalo mističnu tajnu remek djela kroz hiljadugodišnji period. Upravo sa postavkom skulptura na dnu mora želim da kao umjetnik oživim mistično antičko vrijeme i da kroz viziju prošlosti vidimo našu budućnost“, ističe umjetnik Luka Radović.

Izložba će biti postavljena do 18. 8.,  i u njoj mogu uživati svi zainteresirani, koji dođu sa ronilačkom opremom do otoka  Gospe od Milosti. Preko 200 gostiju Porta  Montenegra i hotela Regent, igrači nedavno organiziranog polo turnira u tivatskom nautičkom naselju, i  mnogi drugi, oduševljeni su ovom nesvakidašnjom postavkom.