Počinje nastava od kuće

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. ožujka 2020. - 9:07
Autor: 

Jutros od 8.00 sati za učenike osnovnih i srednjih škola počelo je učenje na daljinu, nakon što im je omogućeno da nastavu prate na televizijskim kanalima, YouTube #UčiDoma i internet stranici ucidoma.me.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da nije vrijeme za paniku, nego za odgovornost i da je ponosan na ono što su za nedjelju dana uspjeli da postignu.

"Ne zbog toga što će to biti savršeno – jer neće, niti za tako kratko vrijeme može biti. Ali definitivno jeste najbolje što se moglo. Nijedna država regiona nije za samo nedjelju dana ovo uspjela. Mi jesmo”, i kazao je Šehović.

Nastava podrazumijeva emitovanje video-snimaka iz 14 predmeta a podijeljena je po razredima, pa će učesnici od prvog do petog razreda osnovne škole imati predavanja na kanalu UčiDoma (RTCG2), oni od šestog do devetog na UčiDoma 1 (MNE Sport 1), a svi razredi srednje na UčiDoma 2 (MNE Sport 2).

Vrijeme nastave podijeljeno je zavisno od razreda. Svaki od njih ima između sat i sat i po predavanja dnevno.

“Za svega tri dana smo snimili čak nešto preko 300 video-snimaka predavanja koja je održalo oko 100 nastavnika”, kazao je Šehović.

Izvor: Radio Kotor