Pobjednik "Dore" Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" odlazi na Eurosong

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. ožujka 2020. - 8:46
Autor: 

Hrvatsku će na Eurosongu 2020. u nizozemskom Rotterdamu predstavljati Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre", s kojom je u subotu navečer pobijedio na "Dori 2020" održanoj u Opatiji, uz izravni prijenos na HTV-u.

Hrvatski predstavnik na Eurosongu 2020. odabran je odlukom žirija i gledatelja putem televotinga, a Kedžo će nastupiti u drugom dijelu prve poluzavršnice Eurosonga, 12. svibnja. 

Za statuu "Dore" i nastup u Nizozemskoj u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji natjecalo se 16 izvođača.

Uz Kedžu, nastupili su i Elis Lovrić, Bojan Jambrošić, Edi Abazi, Zdenka Kovačiček, Alen Vitasović & Božidarka-Matija Čerina, Đana, Aklea Neon, Nikola Marjanović, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Marin Jurić-Čivro, Lorena Bućan, Indira, Jure Brkljača, Colonia te Mia Negovetić.

Jednak broj bodova kao i Kedžo osvojila je i Mia Negovetić s pjesmom "When it comes to you", ali je Kedžo pobijedio jer je osvojio najviše glasova publike.

Natjecanje za "Doru" otvorio je prošlogodišnji pobjednik Roko Blažević s pjesmom "The Dream" s kojom predstavljao Hrvatsku na Eurosongu u Tel Avivu, a nastupili su i i finalisti showa "The Voice".