Plesna predstava „Životinjska farma“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. svibnja 2023. - 11:54
Autor: 

Plesna predstava Životinjska farma, rađena u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda, bit će izvedena u  petak, 12. 5.,  na daskama Centra za kulturu Tivat,  s početkom u 20 h.

Za ovaj plesni komad koncept i koreografiju potpisuje Miloš Isailović, originalnu glazbu kompozitorica Irena Popović Dragović, a dramaturgiju Bojan Đorđev. Autorica  fotografije je Slavica Dolašević.

Izvođački plesni ansambl čine: Ana Ignjatović-Zagorac, Ivana Savić Jaćić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tamara Pjević, Nea Janković i Maša Anić.

 „Životinjska farma prati svakog od nas. Prati priču jedne osobe kroz igru devet igrača. Osobe koja voli da živi, vjeruje u sebe, u bolje sjutra, u ljubav, u prosperitet, i u zajednicu svih jednakih sa istim pravima. Ali neki su uvijek jednakiji od drugih. Uvijek imamo nekoga ili nešto u životu što će nas staviti u ulogu podređenog. Nekome ćemo uvijek ispostavljati račune. Dati sebe. Vjerovati sa povezom na očima, ako se od nas to traži. Zato vjerujemo u sjutra. I tog nekoga ćemo imati u predstavi. Svima će nam biti blizu i pred našim očima će raditi ono što inače radi u našoj blizini. Taj neki što je jednakiji od drugih. Nadređeni. Veliki. Lud. I ćutaćemo..., kao što se inače ćuti radi boljeg sjutra. Predstava prati priču mačke i miša. Nadređenog i podređenog. Slabog i jakog. Ponekad će nam se učiniti da smo i jedno i drugo. Plesaće se. Jer samo tako se može opstati u ovom plesnom dijelu. Mi smo radnici na farmi i za drugo ne znamo. Plesači ove predstave su jedna Aska koja ako prekine plesati Vuk će je pojesti. Konstantnim kretanjem će se pokazati snaga, volja, ljubav, mir razumijevanje, vjerovanje, sreća... Kakva li je to plesna životinjska farma? (Ona koja se priča tijelom)“.

 Ulaznice po cijeni  od 7 € moguće je rezervirati na broj telefona 069-342-799.