Pjaca od džeza nedjeljom na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. svibnja 2019. - 11:28
Autor: 

Nedjelja je dan za džez! Na KotorArt Don Brankovim danima muzike, svake nedjelje tijekom trajanja Festivala, u periodu od 13. 7. do 13. 8.,  bit će organizirani  koncerti džez glazbe na Pjaci od muzeja,  s početkom u 23h. Dodatne informacije o programu mogu se naći na www.kotorart.me.

Ovogodišnja Pjaca od džeza obuhvata pet koncerata, na kojima će se svake nedjelje tijekom trajanja Festivala predstaviti džez umjetnici iz Crne Gore i regije. Između ostalih, nastupit će hrvatska etno-džez pjevačica Tamara Obrovac i slovenački gitarist Uroš Rakovec, glumac Zijah Sokolović sa slovenačkim sastavom „Lolita“ u nesvakidašnjoj džez interpretaciji  Čehova, Kotoranin s diplomom prestižnog džez konzervatorija Berkley Đorđe Obradović, kao i drugi sjajni glazbenici.

Serijal koncerata „Pjaca od džeza“ nastao je kao prepoznavanje potrebe   ljubitelja ovog glazbenog žanra, koji žive ili ljeti borave u Kotoru, a nakon uspješnih nastupa, između ostalih, Duška Gojkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i Matije Dedića tijekom prethodnih izdanja KotorArta. Prošlogodišnje izdanje ovog serijala nam je potvrdilo da je Pjaca od muzeja, ispred  povijesne zgrade Pomorskog Muzeja i kluba Evergreen, koji njeguje ovaj džez zvuk tijekom čitave godine, idealan ambijent za opuštajuću, “džezersku” nedjelju! 

Pjaca od džeza se ove godine odvija uz podršku Turističke organizacije Kotor.